Grilovací sezona začala

Večerní grilovačky jsou v plném proudu a vy ještě nemáte gril? Jaký gril si tedy vybrat, abyste si co nejvíce toto období užili?

Jako první si musíte ujasnit, jak velký gril budete potřebovat. Dále také velmi záleží na tom, v jakém prostoru budete grilovačky vykonávat. A v neposlední řadě je nutné vědět, kolik času chcete grilování věnovat. Podle toho si vyberete typ paliva.

Gril na dřevěné uhlí

Pokud si chcete pořídit tento typ grilu, tak budete muset počítat s tím, že u grilování strávíte více času. U tohoto grilu nesmí přímý oheň zasahovat do grilovacího roštu. To znamená, že ještě před samotným grilováním počítejte s hodinkou, než se uhlíky pořádně rozpálí. Samozřejmě nemusíte používat jen dřevěné uhlí, můžete použít i přírodní dřevo. Pro urychlení je ideální si pořídit gril s poklopem a kouřovodem.

Plusy:

  • přijatelná cena
  • přírodní atmosféra grilování
  • jednoduchá montáž

Mínusy:

  • dlouhé roztápění grilu
  • vyšší náklady na palivo

Plynový gril

Tyto grily jsou pro rychlou přípravu ty nejlepší. Musíte ovšem počítat s vyšší cenou. Většinou tyto grily disponují několika hořáky na propan-butanové bomby. Na trhu také najdete plynové grily s lávovými kameny, které mají samočistící funkci.

Plusy:

  • rychlé roztápění
  • snadná údržba
  • ideální pro jakkoli velkou společnost

Mínusy:

  • složitější montáž
  • nutnost koupit propan-butanové bomby
  • nelze využít v uzavřených prostorách

Elektrický gril

Tyto grily se vyrábí s klasickými rošty nebo s kamennými deskami pro pomalejší grilování. Tyto grily jsou zejména pro ty, kteří rádi grilují všude možně. Tento gril si můžete vzít kamkoli s sebou.

Plusy:

  • snadná manipulace
  • maximální možnost využití
  • nízká cena

Mínusy:

  • nutnost připojení k elektrice
  • nižší výkonnost